Residential Development – Abernethy

Our client was looking to achieve planning permission for an area of garden ground to the ear of their existing home. The site was positioned within a conservation area with listed buildings including a church adjacent to the plot. In addition the site was quite small with a tricky access for vehicles along a narrow lane.

Despite the site constraints we were keen to optimise on the beautiful surroundings and designed a house to reflect the traditional stone built dwellings in the conservation area, whilst still providing an open plan modern interior filled with light from the extensive glazing on the rear elevation.

The finishing materials proposed were important in retaining the historic setting therefore a natural stone cladding was approved with timber windows and doors and a slate roof allowing the proposal to sit comfortably within its conservation locale. The end result is a fantastic traditional style house with all the advantages of a modern sustainable dwelling.

Submit an Enquiry